Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΛΕΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ



Σε πάρα πολλές ομάδες, σελίδες.. κτλ  κάτω απο λαχταριστές συνταγές... υπάρχει το σχόλιο... ,αυτό το μιξ τι είναι? που θα το βρω? 

Παρακάτω , και με την ελπίδα να μην έχουμε πέσει εξω, θα γράψουμε αναλυτικά όλες τις βασικές πληροφορίες για όλα τα ... μαγικά... χωρις υδατανθρακες άλευρα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.




mix de fibre -αλευρι απο φυτικες ινες (μιξ)

εταιρία NoCarb Noodle
χωρα παραγωγης Ουγγαρια
χώρα εισαγωγης Ρουμανια



Ειναι το πρωτο που δοκιμάσαμε Στην υφή θυμίζει αλευρι και έχει ακριβώς τις ίδιες χρήσεις.

συστατικά:




  • κυτταρίνη
  • ψυλλιο
  • αλεύρι κοτζακ
  • αγαρ αγαρ
  • πηκτίνη
  • κομμι χαρουπιάς



Manna Croup- σιμιγδάλι χωρις υδατανθρακες (μιξ2)


εταιρία NoCarb Noodle

χωρα παραγωγης Ουγγαρια

χώρα εισαγωγης Ρουμανια



 το δευτερο μιξ ειναι στην υφή περισσοτερο σαν λεπτο σιμιγδαλι, κανει τα μειγματα πιο αφράτα και μπορει να δέσει πολυ αποτελεσματικα κρέμες

συστατικά:






  • κυτταρίνη
  • κόμμι ξανθάνης
  • αλεύρι κότζακ


panir- μείγμα για πανάρισμα χωρις υδατανθρακες

εταιρία NoCarb Noodle
χωρα παραγωγης Ουγγαρια
χώρα εισαγωγης Ρουμανια





Ειναι σαν το χονδρό σιμιγδάλι , και στην πραγματικότητα ειναι σκέτη κυτταρινη με προσθήκη κουρκουμίνης για να δώσει χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα. Κυρια χρηση του ειναι το πανάρισμα αλλα με λίγη φαντασία μπορεί να μπεί σε πολλές ακομα συνταγές








Fiber mix flour without carbohydrates for bread roll
μειγμα για ψωμακια (χωρις αυγο) για χρήση σε φουρνο μικροκυμματων 

εταιρία NoCarb Noodle
χωρα παραγωγης Ουγγαρια
χώρα εισαγωγης Ρουμανια


με τη συνταγή που δίνει στο πακέτο φτιαχνεις ψωμάκι γρηγορα στα μυκροκυμματα χωρις την προσθήκη αυγου. δυστυχως αναφερει οτι δεν κάνει να γινει σε κανονικό φουρνο

συστατικά:
  • κυτταρίνη
  • ψύλλιο
  • πεπτίδιο κολλαγόνου
  • ίνες μήλου
  • κόμμι ξανθάνης






Ωραία όλα αυτά στα πακέτα τους , κανουν τη δίαιτα πολύ πιο ευκολη αλλά τι είναι όλα αυτα τα αγνωστα συστατικά? κάνει να τα φάμε? πόσο ασφαλή είναι? 
Μια παράθεση όλων των στοιχείων που μπορέσαμε να βρούμε για κάθε μια πρώτη ύλη ξεχώριστά ισως βοηθήσει


ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ 

ή κελουλοζη ή Ε460 και πολλά άκομα ονόματα ειναι μια φυσικη διαιτιτικη ινα που παράγεται απο το ξύλο.Πολυζακχαρίτης και το κυριο συστατικο όλων των φυτών. Το ανθρωπινο σώμα δεν τον αποροφά και ετσι τον αποβάλουμε. Εχει πάρα πολλες χρήσεις ειναι πηκτικό και πληρωτικό υλικο, αλλά και γαλακτοματοποιητής. Δεν υπαρχει περιορισμος στην κατανάλωση του , αν και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει εντερικά προβλήματα Στην ελληνική αγορά μπορέσαμε να το βρούμε και στις 2 μορφες του (σε σκόνη και κρυστάλλους) αλλά στη μεθυλιωμένη μορφη του (Ε461) δλδ με απλά λόγια εχει ελαφρός τροποποιηθεί η χημική της σύσταση αλλά παραμένει ουσιατικά αδιάλυτη. 


ΨΥΛΛΙΟ

Είναι ο φλοιός απο το σπόρο του φυτού plantago, και ειναι μια φυσική διαιτιτική ίνα που εκτός του οτι μπορεί να πικνώσει τα μείγματα βοηθάει και στη σωστή λειτουργία του εντέρου αλλά και στη μείωση της χολιστερίνης. ειναι ημιδιαλυτή φυτική ίνα με μηδενικό γλυκαιμικό φορτίο.


KONJAC  ή ΓΛΥΚΟΜΑΝΝΑΝΗ 


ειναι ακόμα μια φυσκή διαιτική ίνα Ιαπωνικής προέλευσης και η πρώτη ύλη για τα ζυμαρικά shirataki .Eνα αλευρο που προκυπτει απο τη ρίζα konnyaku (yam cake) ειναι πληρωτικο και πηκτικο υλικο 100% αγευστο και με σχεδον μηδενικες θερμίδες. Βοηθαει στην σωστη λειτουργια του εντερου και έχει παρα πολλες χρήσεις στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Ισως το μόνο αρνητικό του να ειναι οτι η μεγαλη αποροφητικότητα του που  καποιες φορές έχει προκαλέσει πνηγμό, και αυτο μόνο σε μορφή κάψουλας.


ΑΓΑΡ-ΑΓΑΡ


Πολυσακχαρίτης και αυτό , ειναι η ζελατίνη που πέρνουμε από καποια ειδη φυκιών. Δίνει μεγαλίτερη σταθερότητα απο τη ζωική ζελατίνη και ειναι πλούσια σε ιώδιο.  Υπάρχει σε σκόνη και σε ράβδους στην αγορά, και αντίθετα με τη ζωική ζελατίνη που δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βράσει κανονικά με το μείγμα που θέλουμε να σταθεροποιήσουμε.


ΠΗΚΤΙΝΗ


Πολυσακχαρίτης και η ουσία που συγκρατεί τα κύτταρα τον φυτών. Την πέρνουμε απο τα φρούτα και η κύρια χρήση της ειναι σαν ενυσχητικό πήκνωσης σε μαρμελάδες



ΚΟΜΜΙ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

Ειναι μια ρητίνη που παράγεται απο τις χαρουπιές. Οπως όλες οι γόμες ετσι και αυτή εχει την ιδιότητα να πήζει πολυ μεγάλες ποσότητες υγρού.


ΚΟΜΜΙ ΞΑΝΘΑΝΗΣ

Αυτη η γόμα ειναι προιόν ζυμωσης της γλυκοζης του καλαμποκιού με καποια φιλικά για τον άνθρωπο βακτήρια τα xanthomonas campestris απο τα οποια πήρε και το όνομα της. Σταθεροποιητής πηκνωτικο συστατικο και γαλακτοματοποιητής που δρα το ιδιο καλά σε ζεστά ή παγωμένα υγρά όξινα ή αλκααλικά ένας ακόμα πολυζακχαρίτης (νέας γενιάς)




Για περισσότερες πληροφορίες για το που θα τα βρείτε αλλά και πολλές συνταγές ελάτε στο στέκι  μας στο facebook



Πηγές food-infowikipedia 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου